8 juli - 19 juli - Smålandäventyr

På tisdag, dvs den 8 juli, åkte vi tåg. Ville var duktig som alltid. 

 
 

Några dagar senare gick vi och spelade minigolf med våra småa kusiner. Ville fick följa och träna lite på omväxlingen inom miljö. Han fick känna lite på vattnet som föll ned och stå på en sten som inte syns på bilden - bilden nedan. 

 

En morgon berättade pappa om när han gick morgonpromenad med Ville och såg att Ville hade något svart i munnen. Pappa trodde det var bajs, så skrek han NEJ och sprang till Ville som släppte den klumpen snällt. MEN vad såg pappa när han insåg att det inte var en bajskorv... det var en sork men ändå inte, för den verkade som en hamster. Den var redan död så pappa, jag skulle aldrig göra det, lät Ville äta upp den. Har tyvärr ingen bild på den här händelsen.

 

En kväll gick jag och pappa kvällspromenad innan vi skulle sova... Ville följde såklart med. När vi närmade oss till huset så såg vi något som rörde sig som vi sedan såg att det var en grävling. Den kom jätte nära oss, säkert 5 meter framför innan den fick vittring av oss och stack iväg. Ville bara stod stilla och tittade med oss för han förstod att det var något på gång. 

 

Jag hittade två olika rundor, båda är mysigt på olika sätt. Här kommer bilder på 7 km runda. 

 
 

Och bilder på 5 km runda. 

 

 
 

Vid en promenad släppte jag tidigare Ville lös så han smet in en kohage och duschade sig med koskit som jag först trodde att korna var inne i en annan hage. När korna tyckte att det var nog för Ville var nära och har sprungit färdigt så de "anföll"/sprang mot oss. Ville bara glatt sprang mot mig medan jag sprang för livet!! Jag tittade en gång bakom mig och såg en ko med horn som hon gungade inför mig, ojoj om ni bara visste, det gav mig kraften att springa ännu fortare. Men vi fick i alla fall en bra avslut för promenad då vi kom hem välbehållna, vi båda två. 

 

Min morbror har två nya katter som är 1 1/2 år resp. 4 år. De har aldrig träffat en hund tidigare men titta på bilderna här! De vågade mycket mer än Smillan vågade göra när Ville flyttade in hos mig och min familj. Det tog ungefär 4 månader innan Smillan vågade vara i samma plan, dvs nedervåningen för Ville får inte vara i uppe, som Ville är i och 1 år innan Smillan vågade sova med Ville. 

Däremot är katter ingen nyhet för Ville så han låg och väntade snällt innan han fick hälsa på dem på deras vilkor, vilket han inte fick trots han försökte lite. 

 

En eftermiddag åkte vi till mina föräldrars vänner, där har de sjö vid deras sommarstuga. Vi åkte och fiskade men efteråt frågade jag om Ville fick prova åka båt. Ägaren sa ja. Så det var bara sätta flytväst på Ville och åka. Han tyckte att det var lite spännande samtidigt lite läskigt. Han visade inget annat som panik eller skräck. Bara nyfikenhet! 

 

 
 
 
En annan kväll åkte jag och mamma till sjö i närheten där min morfar bor då tog jag och Ville ett kvällsdopp. Mamma satt, tittade på och fotade oss. Tidigare på dagen gick vi och balanserade stenar som fanns i vattnet, i en annan sjö, som blev en stig för oss. Vi gick från min morbrors bryggan till min gammel morfars bryggan. Vi fick gå igenom kohagen också. Ville var jätte duktig på att balansera, visst ibland fuskade han och plaskade i vattnet. Det var mycket med vattenträning på denna dag. 
 
 
 
Sen hann vi inte mer, för då åkte vi hem.